WODNY ÅšWIAT KOBIET

Wszystko co dotyczy Janowa Lubelskiego i informacje krajowe.

Moderator: Moderatorzy ogólni

WODNY ÅšWIAT KOBIET

Postprzez Sprysio N mar 07, 2010 08:43

Dość często uczęszczam na basen szczególnie w godzinach wieczornych tymczasem ktoś z "mądrych" wymyślił, że niestety ale cyt"Raz w tygodniu (w czwartki) od godziny 19.00 do czasu zakończenia pracy pływalni, czyli do godz. 22.00 (ostatnie wejście najpóźniej o godz. 20.45) hala basenowa będzie otwarta tylko i wyłącznie dla kobiet". Powiem szczerze, że wydaje mi się to dość dziwnym pomysłem - mającym jak rozumiem zachęcić "wstydzące" się mężczyzn panie do odwiedzenia pływalni. Uzasadnienie owej decyzji "Pozwoli to na większy komfort korzystania z pływalni oraz efektywniejszą możliwość wypoczynku i relaksu. W tych godzinach będą uruchomione wszystkie rodzaje masaży (łóżko wodne, masaż denny, boczny, masaż karku, bicze wodne, jacuzzi a także sauna). To godziny wyłącznie dla pań (bez mężczyzn i dzieci) tylko relaks, wypoczynek, no i pogaduchy" - też dość komiczne. Oceniając dotychczasowe korzystanie pań z basenu polega ono w większości na korzystaniu z bąbli (w postaci jacuzzi i biczy wodnych- ewentualnie sauna - a część pływacka basenu świecić będzie pustkami. Pytam cóż to za dziwne ograniczenia? W takiej sytuacji domagam się sprawiedliwości i również takiego dnia dla mężczyzn!!!
Sprysio Mężczyzna
Turysta
Turysta

Postprzez TaDziQ N mar 07, 2010 09:38

TaDziQ Mężczyzna
Janowiak
Janowiak

Postprzez 777andy N mar 07, 2010 10:11

Chyba trochę nieprzemyślany pomysł (żeby nie napisać idiotyczny).
Takie babskie wieczory to chyba ograniczanie dostępu, a basen został wybudowany za publiczne pieniądze, więc i powinien być dostępny dla wszystkich jednakowo.

Let's play ! ! !
777andy Mężczyzna
Mieszkaniec
Mieszkaniec

Postprzez 777andy N mar 07, 2010 10:25

Trochę ot, ale widzę, że zarząd basenu ogranicza dostęp do basenu nie tylko przez "wodny świat kobiet" ale i przez ceny. Pomimo tego że w tym roku w Janowie byłem tylko 2 razy, to na basenie jestem dość często.
Od lutego godzina kosztuje 10 zł, myślę że to dość dużo.
Dla porównania:
Kraśniku 5 zł/45 min.
Tychy 7 zł/h (trochę daleko ale właśnie tam zdarza mi się ostatnio najczęściej bywać).

Let's play ! ! !
777andy Mężczyzna
Mieszkaniec
Mieszkaniec

Postprzez evika N mar 07, 2010 14:18

ot i odezwali sie faceciii....
ja osobiscie uwazam ze to dobry pomysl.Wszedzie na swiecie tak jest i nie wydaje mi sie zeby to komus sprawialo problemy(no oczywiscie z wyjatkiem janowskich facetow)..ale mysle ze i do tego sie z czasem przyzwyczaicie;-)tak wasza natura;-)

Come On England !!!
evika Kobieta
OdwiedzajÄ…cy
OdwiedzajÄ…cy

Postprzez Sprysio N mar 07, 2010 14:31

tylko weź pod uwagę fakt, że w takim małym mieście, gdzie generalnie coraz mniej ludzi korzysta z tej atrakcji stanowi to niejako ograniczenie dla nas. Tym bardziej, że kobiet na basenie jest znacznie mniej. Poza tym jeżeli już kobietom przeszkadzają na basenie mężczyźni to należałoby również usunąć ratowników;)
Sprysio Mężczyzna
Turysta
Turysta

Postprzez evika N mar 07, 2010 16:26

ale to przeciez tylko jeden dzien w tygodniu,a ratownik,no coz....jak fajny to moze byc,beda mialy na czym oko zawiesic;-)

Come On England !!!
evika Kobieta
OdwiedzajÄ…cy
OdwiedzajÄ…cy

Postprzez 777andy N mar 07, 2010 16:30

Nie atakuje was żaden trojan ze strony forum?

A wracając do tematu, nie jest dla mnie normalne dlaczego kobiety miałyby mieć możliwość spędzania większej ilości czasu na basenie. Nie jest normalne też to żebym musiał za każdym razem sprawdzać czy będę mógł dziś wejść na basen czy nie, tym bardziej że ze względu na pracę nie mogę zaplanować tego regularnie.

Let's play ! ! !
777andy Mężczyzna
Mieszkaniec
Mieszkaniec

Postprzez Sprysio N mar 07, 2010 17:42

atakuje!!!!!
Sprysio Mężczyzna
Turysta
Turysta

Postprzez tresor N mar 07, 2010 20:20

Żądamy równouprawnienia! (my faceci i dzieci) :D

A pomysł dobry, jeżeli akurat w tych godzinach najmniej ludzi przychodziło, jeżeli popularność tych godzin była zadowalająca to ograniczanie dostępu facetom i dzieciom jej czystym bezsensem. IMHO

ObrazekObrazek
tresor Mężczyzna
Janowiak
Janowiak

Następna strona

Powrót do Rozmowy ogólne

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości