co na komuniÄ™ ?? ??

Rozmowy o wszystkim i o niczym ;-)

Moderator: Moderatorzy ogólni

Re: co na komuniÄ™ ?? ??

Postprzez rogufka Wt mar 23, 2010 13:18

Lol to juz wtedy Montana miala kolekcje swoich zegarkow?!

I do what I want, you got problem?!
rogufka Mężczyzna
OdwiedzajÄ…cy
OdwiedzajÄ…cy

Postprzez siekierA Åšr mar 24, 2010 23:57

Najlepiej to mu wytłumacz po co idzie do tej komunii i o co z tym wszystkim chodzi - tym sposobem zrobisz mu najlepszy prezent i przynajmniej on jeden będzie wiedział po co stoi w tym stadzie wystraszonych owieczek. Biednym dzieciątkom (i ich rodzinom) trochę się w łebkach powywracało, bo cała istota pierwszej komunii sprowadza się do prezentów i blichtru materialnej otoczki tego cyrku. Uwielbiam ten polski pokazowy katolicyzm z jego ceremoniami, procesjami i stadami rozmodlonych hipokrytów, którzy zasiadają w kościelnych ławach w celu zaprezentowania nowych części garderoby i poobserwowania innych, by mieć później temat do rozmów przy niedzielnym obiedzie. Taka I komunia i późniejsze rozmowy z kolegami o prezentach i wystawnych przyjęciach jest świetnym preludium do dorosłego katolicyzmu, do którego trzeba dzieciaki jak najwcześniej przygotować.
siekierA Mężczyzna
Mieszkaniec
Mieszkaniec

Postprzez evika Cz mar 25, 2010 14:10

Swieta prawda,wyscig szczurow od pieluchy;-)najpierw ostra selecja na rodzicow chrzestnych,kto bardziej oplacalny...a pozniej juz z gorki,wychodzi szydlo z worka;-)

a tak wracajac do prezentow,jako ze jestem juz raczej wiekowa ;-) to nie bardzo pamietam co dostalam od chrzestnych,ale za to do dzisiaj pamietam prezent od mojej cioci,przez ktory mialam koszmary jeszcze pare lat pozniej..wiec ciocia podarowala mi ubranie typu ..wydawalo mi sie ze dres...bylam w siodmym niebie,smerfy itd,zaraz w poniedzialek pamietam poszlam wystrojona do szkoly..i tu zaczal sie koszmar..okazalo sie ze to pizama..dzieciaki okrutnie ryly ze mnie,ja beczalam jak cholera..mama zabrala mnie do domu... pozniej nie chcialam wogole do szkoly isc,trauma jak diabli,no ale dzieci szybko zapominaja..wiec po paru dniach bylo juz po sprawie ;-)
takze ubran kupowac nie radze :mrgreen:
evika Kobieta
OdwiedzajÄ…cy
OdwiedzajÄ…cy

Poprzednia strona

Powrót do Hydepark

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player