Wielka Inwestycja

Wszystko co dotyczy Janowa Lubelskiego i informacje krajowe.

Moderator: Moderatorzy og贸lni

Re: Wielka Inwestycja

Postprzez janowiak11 N mar 07, 2010 18:17

Awangarda popatrz dobrze zdj臋cia s膮 z konwencji PO w Pu艂awach a na konwencj臋 s膮 zapraszani tylko cz艂onkowie i wielcy sympatycy PO.Przesta艅 robi膰 to co napisa艂 ci fartem w temacie:Chcecie nowego burmistrza?:)
janowiak11 M臋偶czyzna
Turysta
Turysta

Do艂膮czy艂(a): Pn lut 15, 2010 07:51

Postprzez janowiak11 N mar 07, 2010 18:22

Awangarda i prosz臋 ci臋 serdecznie o umieszczenie tych fotek.
"Burmistrza w towarzystwie P. Kruk i cz艂onk贸w PIS z pos艂em Wilkiem(PO) , politykami PSL".
janowiak11 M臋偶czyzna
Turysta
Turysta

Postprzez awangarda-klub N mar 07, 2010 19:21

Patrz oficjalna strona Janowa www.janowlubelski.pl
awangarda-klub M臋偶czyzna
Bywalec
Bywalec

Do艂膮czy艂(a): Wt lip 14, 2009 18:51

Postprzez janowiak11 N mar 07, 2010 21:16

a poka偶 mi gdzie tam jest pose艂 Wilk z PO
janowiak11 M臋偶czyzna
Turysta
Turysta

Postprzez awangarda-klub N mar 07, 2010 22:27

janowiak11 napisa艂(a):a poka偶 mi

Tak dla 艣cis艂o艣ci : nie przypominam sobie ,偶ebym z Panem by艂 na TY!

29 wrzeoenia 2009r. na spotkanie z Wicemarsza鲁kiem Wojew贸dztwa Lubelskiego Markiem Flasi帽skim i
Pos鲁em na Sejm RP Wojciechem Wilkiem przybyli Starostowie Zenon Sydor i Piotr G贸ra, W贸jtowie
Marek Piech, Czes鲁aw Jaworski , Henryk Micha鲁ek, Burmistrz Krzysztof Ko鲁tyoe oraz zaproszeni
gooecie. Uroczysty charakter nadano wr锚czeniu "paszport贸w" dla gmin, kt贸re z鲁o驴y鲁y wnioski w ramach
Programu Rozwoju Obszar贸w Wiejskich Dzia鲁anie 313,322,323 "Odnowa i rozw贸j wsi". Og贸鲁em do
wsp贸鲁finansowania Zarz鹿d Wojew贸dztwa zakwalifikowa鲁 216 wniosk贸w, w tym 7 z powiatu
janowskiego: 2 wnioski z Gminy Dzwola,1 Chrzan贸w, 2 z gminy Jan贸w Lubelski, 1 z Batorza i 1 z
Modliborzyc. OErednie dofinansowanie wynosi ok. 400.000 z鲁otych na gmin锚. W dyskusji poruszono
r贸wnie驴 problemy zwi鹿zane z przygotowywaniem wniosk贸w i najistotniejszymi problemami m.in.
budow鹿 obwodnicy Janowa, przebudow鹿 drogi nr "74" na terenie gminy Dzwola.
Artyku艂 z GJ..........Jak wida膰 P. Burmistrz bywa w r贸偶nym towarzystwie ,Pozdrawiam.
awangarda-klub M臋偶czyzna
Bywalec
Bywalec

Do艂膮czy艂(a): Wt lip 14, 2009 18:51

Postprzez fartem N mar 07, 2010 22:56

Awangarda -ty podobno robisz za restauratora a nie za polityka czy mo偶e
jest odwrotnie bo masz w sobie tak膮 pi臋kn膮 determinacj臋
fartem M臋偶czyzna
Przejezdny
Przejezdny

Do艂膮czy艂(a): N sie 03, 2008 14:20

Postprzez pajox Pn mar 08, 2010 15:00

O艣wiadczenie Burmistrza Janowa Lubelskiego
Pan Burmistrz prosi艂 mnie o umieszczenie tego tekstu na forum.

Nasza gmina pozyska艂a kolejnego inwestora, kt贸ry zamierza wybudowa膰 na Borownicy zamra偶alni臋 owoc贸w mi臋kkich i warzyw. W czasach kryzysu nale偶y to uzna膰 za wielki sukces. Niestety nie wszyscy z tego sukcesu chc膮 si臋 cieszy膰. S膮 tacy, kt贸rzy chc膮 skierowa膰 ca艂膮 uwag臋 na co艣 zupe艂nie innego. Pod zas艂on膮 anonim贸w staraj膮 si臋 zakwestionowa膰 moj膮 uczciwo艣膰, gdy偶 nowy zak艂ad powstanie w cz臋艣ci na dzia艂kach, kt贸re nale偶a艂y(w wyniku spadku po 艣mierci ojca) do mnie i mojego brata a w cz臋艣ci do gminy. Inwestor zaproponowa艂 mnie i mojemu bratu wykup dzia艂ek. Zgodzili艣my si臋 je sprzeda膰, gdy偶 w innym wypadku dzia艂ki od nas musia艂aby wykupi膰 gmina 鈥 a to dopiero by艂aby dla niekt贸rych os贸b sensacja. Dodam, 偶e gdyby艣my nie dokonali transakcji inwestor nie zd膮偶y艂by z艂o偶y膰 wniosku o dofinansowanie, gdy偶 musia艂 si臋 wykaza膰 w艂asno艣ci膮 gruntu i nie m贸g艂 czeka膰 dwa i p贸艂 miesi膮ca na przetarg dotycz膮cy s膮siedniej dzia艂ki, kt贸ra nale偶a艂a do gminy. Po og艂oszeniu przetargu przez gmin臋 (og艂oszenia opublikowane w prasie, Internecie i wywieszone na tablicy og艂osze艅 Urz臋du) inwestor przyst膮pi艂 do przetargu jako jedyny zainteresowany i kupi艂 r贸wnie偶 dzia艂k臋 gminn膮. By rozwia膰 podejrzenia, 偶e sprzedaj膮c w艂asn膮 dzia艂k臋, zrobi艂em jaki艣 szczeg贸lny interes informuj臋, 偶e uzyskana przeze mnie (i przez brata) cena za 1 ar jest cen膮 ni偶sz膮 od tej, za kt贸r膮 dzia艂k臋 sprzeda艂a gmina a na dodatek jeste艣my zobowi膮zani do zap艂acenia 19% podatku od warto艣ci sprzeda偶y.

Pisz臋 o tej sytuacji z du偶ym za偶enowaniem, gdy偶 wydaje mi si臋, 偶e zrobi艂em dla gminy rzecz bardzo dobr膮 a teraz musz臋 si臋 z tego t艂umaczy膰-tak jakbym dzia艂a艂 wbrew interesom gminy a na dodatek nie mia艂 prawa dysponowa膰 swoj膮 w艂asno艣ci膮.

Zdaj臋 sobie spraw臋 z tego, 偶e zbli偶aj膮 si臋 wybory samorz膮dowe i w interesie pewnych os贸b i 艣rodowisk dobrze jest poobrzuca膰 b艂otem urz臋duj膮cego burmistrza. To przychodzi tak 艂atwo- zw艂aszcza za pomoc膮 anonimowych wypowiedzi. Nie mam czasu i ochoty, by dementowa膰 ci膮gle r贸偶ne k艂amstwa i p贸艂prawdy kierowane pod moim adresem. Te pom贸wienia uzna艂em jednak za wyj膮tkowo pod艂e i dlatego postanowi艂em przedstawi膰 dok艂adnie okoliczno艣ci tej sprawy.

Zawsze dzia艂a艂em i b臋d臋 dzia艂a艂 uczciwie i w pe艂ni przejrzy艣cie. Je艣li kto艣 ma odmienne zdanie, zapraszam do publicznej rozmowy. Stawiam jednak warunek minimum. Pragn臋 rozmawia膰 z osobami, kt贸re maj膮 odwag臋 opatrzy膰 swoj膮 wypowied藕 w艂asnym nazwiskiem.

Serdecznie pozdrawiam mieszka艅c贸w naszej gminy, zw艂aszcza tych, kt贸rzy wspieraj膮 nasze codzienne wysi艂ki na rzecz dobra wsp贸lnego.

Z powa偶aniem
Krzysztof Ko艂ty艣

Zapraszam na moje portfolio: pajoxdesign.pl
Prawa autorskie wszystkich moich zdj臋膰 oraz grafik prezentowanych na forum zastrze偶one!
pajox M臋偶czyzna
Newsman
Newsman

Do艂膮czy艂(a): N maja 06, 2007 22:39

Postprzez fartem Pn mar 08, 2010 15:17

Specjalne strefy ekonomiczne mog膮 co prawda dzia艂a膰 do 2017 roku (na tyle pozwala zapis traktatu akcesyjnego Polski do Unii Europejskiej). - Ale to oznacza, 偶e inwestor贸w mo偶emy spodziewa膰 si臋 jeszcze przez cztery-pi臋膰 lat. Postawienie fabryki trwa rok lub dwa lata. W pierwszych latach sp贸艂ki przynosz膮 zwykle straty i nie korzystaj膮 z ulg. By zyska艂y, musz膮 trafi膰 do strefy do 2010-11 roku
fartem M臋偶czyzna
Przejezdny
Przejezdny

Do艂膮czy艂(a): N sie 03, 2008 14:20

Postprzez Jurek.K Pn mar 08, 2010 19:40

Dobrze 偶e Pan burmistrz przedstawi艂 w spos贸b jasny i klarowny ca艂膮 sytuacj臋, cho膰 nie musia艂 tego robi膰.
Przykre jest 偶e musi "si臋 t艂umaczy膰" przed byle [epitet], kt贸ry anonimowo rzuca wyssane z palca oskar偶enia.

Ludzie, w ten spos贸b ka偶dy mo偶e napisa膰 co艣 anonimowo na forum, oskar偶y膰 ka偶dego. Je艣li na to pozwolimy za chwil臋 wszyscy b臋dziemy musieli si臋 t艂umaczy膰.
My艣l臋 偶e w kt贸rym艣 momencie te oskar偶enia przybior膮 form臋 pom贸wienia i sko艅cz膮 si臋 przed s膮dem.

Ps.
Ma kto艣, jaki艣 kontakt mailowy do burmistrza?

Jurek.K M臋偶czyzna
Mieszkaniec
Mieszkaniec

Do艂膮czy艂(a): N cze 18, 2006 14:09

Postprzez TaDziQ Pn mar 08, 2010 19:44

M贸wisz masz :)

KRZYSZTOF ADAM KO艁TY艢
tel.: +48 15 87 24 330 +48 15 87 24 331
fax.: +48 15 87 24 670
e-mail: janowlub_bm@woi.lublin.pl
pok.: 17
Adres: Urz膮d Miejski, ul. Jana Zamoyskiego 59,