Propozycje imprez

Moderator: Moderatorzy ogólni

Re: Propozycje imprez

Postprzez awangarda-klub Pt lut 12, 2010 15:30

I jeszcze jedno info ....po świętach zapraszamy na zabawę z kabaretem bluesowym MPO z Lublina.
awangarda-klub Mężczyzna
Bywalec
Bywalec

Postprzez XM3N Pt lut 12, 2010 19:14

Jurek.K napisał(a):
XM3N napisał(a):... ja twierdze ze za cenne info trzeba zaplacic ...

Wydaje mi się że właściciel popełnił podstawowy błąd organizując koncerty: po prostu źle określił grupę docelową a później to już poszło lawinowo, oferta skierowana do złej grupy nie zyskała zainteresowania.

Zapewne ktoś zapyta dlaczego to nie ta grupa docelowa, odpowiem, bo Janów to nie jest miejsce gdzie można organizować duże imprezy i zarabiać na tym. Miasto jest małe i biedne.

Cena za wejściówki też nie jest specjalnie wysoka. Piszesz o powiększeniu lokalu do 300 miejsc, znam lokale na 3000 osób, gdzie ceny wejściówek są znaczenie wyższe niż w Avangardzie. No ale te kluby nie są w małych miasteczkach. Tutaj jest klucz: pieniądze trzeba zarabiać tam, gdzie one są.

nie moge się z tobą zgodzić ze Janów nie jest miejscem gdzie mozna organizowac duże imprezy bo ty napewno pamietasz imprezy nad zalewem gdzie byly trzy bary ludzie przyjezdzali ze stalowej krasnika czasami tarnobrzega nigdy nie bylo miejsc siedzacych itp :)
Jeżeli na takiej wsi jak Zarzecze da się robić imprezy to moim zdaniem w Janowie też się da tylko trzeba sporo pieniedzy dobra organizacje i troche czasu żeby opinie poszły w ludzi. Napewno okreslenie grupy docelowej do jakiej chcemy dotrzec pomoże nam w osiągnieciu zysków ale sama wejściówka moim zdaniem nie musi odrazu pokrywać kosztów koncertu bo jak sam wiesz a zapewne powinienes to wiedziec dobre badanie rynku potrafi nam zmniejszyc ryzyko poniesionej straty i dotrzec do grupy docelowej klientow i tym samym ustalić zespół jaki ma grać. Zreszta z tego co wiem dzieci w szkole sie już ucza że nie zawsze wyższa cena musi się równać z wiekszym zyskiem :) mniejsza cena wejściówki może mieć wpływ na popyt na dany koncert.
Z tego co ja sie orientuje był jakis koncert rockowy napenwo jakis havy metal chyba to był ale o rapie nic nie slyszalem :D moze warto sprowadzic Sokoła albo Peje ;d hehe jeżeli pomieścicie 300 osób to przy cenie 20 zl napewno wam sie oplaci koncert jednego z nich tym bardziej ze wiadomo ze nikt nie bedzie tam siedzial przy soku. zycze powodzenia i sukcesow
XM3N Mężczyzna
Stały bywalec
Stały bywalec

Postprzez Jurek.K Pt lut 12, 2010 20:51

XM3N jest dużo racji w tym co piszesz.
Pamiętam imprezy nad nilem, czy w Olimpie, sam na nie chodziłem, ale chyba nie o to chodzi w Avangardzie. Przynajmniej mam taką nadzieję.
Nie sztuka do starej obskurnej hali wpuścić maksymalną ilość osób.
Zresztą nad nilem główną atrakcję nie była zabawa, ale bijatyki pomiędzy mieszkańcami Janowa i Białej, czy Modliborzyc :-)

Avangarda szczyci siÄ™ mianem kawiarni artystycznej.
Wydaje mi się że polityka jest taka że wejściówki mają pokryć koszt zespołu, a to co w barze to ma być zysk.

W każdym biznesie trzeba określić punkt, w którym inwestycja się zwróci, co oznacza że w początkowym okresie nie będzie zysków, będą wyłącznie inwestycje i przychody, które być może pokryją koszty bieżące działalności. Ten okres liczy się w w miesiącach, a nawet latach.

Dla przykładu McDobalds przy inwestycji 1,2 mln zł zwraca się po 5 latach,
Pizzeria DaGrasso przy inwestycji 200 tyś zł - po 3 latach,

Jurek.K Mężczyzna
Mieszkaniec
Mieszkaniec

Postprzez jestemandrzejem Pt lut 12, 2010 22:21

awangarda-klub napisał(a):
jestemandrzejem napisał(a):rock sie nie przyjął.... było raptem dwa jakieś koncerty i już się nie przyjął? zrobić porządną reklamę i od razu się przyjmie.

nasz klub zorganizował od 17.października 32 koncerty na żywo rap,rock,jazz,blues,a nawet disco polo
l

wow! ja słyszałem raptem o jakichś trzech! czyli dobrej reklamy nie było skoro do mnie to nie dotarło...
kiedy Kali-Gula będzie?? klawo klawo jak cho lera :mrgreen:
jestemandrzejem Mężczyzna
Przejezdny
Przejezdny

Ostrzeżenia: 1

Postprzez jestemandrzejem Pn mar 15, 2010 20:01

Panie awangarda wez Pan jakiś koncert zorganizuj bo sennością bije!
Przejezdny
Przejezdny

Postprzez awangarda-klub Wt mar 16, 2010 14:28

jestemandrzejem napisał(a):Panie awangarda wez Pan jakiś koncert zorganizuj bo sennością bije!

Zapraszam w piątek na koncert zespołu "ostatnie takie trio" piątek z muzyka folkową po raz pierwszy w naszym klubie!!!nie ostatni!
awangarda-klub Mężczyzna
Bywalec
Bywalec

Postprzez jestemandrzejem Wt mar 16, 2010 18:11

miałem na myśli coś innego ale dobre i to;D
Przejezdny
Przejezdny

Postprzez marekpiorko Wt mar 16, 2010 23:51

awangarda-klub napisał(a):
jestemandrzejem napisał(a):Panie awangarda wez Pan jakiś koncert zorganizuj bo sennością bije!

Zapraszam w piątek na koncert zespołu "ostatnie takie trio" piątek z muzyka folkową po raz pierwszy w naszym klubie!!!nie ostatni!

takie zespoły mogą koncertować w JDK a nie w "klubie muzycznym". Czyżby sponsoring ze strony firm alkoholowych wygasł??
marekpiorko Nieokreślona
Przejezdny
Przejezdny

Postprzez Jurek.K Åšr mar 17, 2010 00:20

marekpiorko napisał(a):Czyżby sponsoring ze strony firm alkoholowych wygasł??

Tak z ciekawości spytam: to jakaś osobista niechęć do klubu/właściciela, czy po prostu arogancki jesteś?
No bo niby jakim prawem zaglądasz do czyjegoś portfela i dlaczego ktoś ma się przed Tobą tłumaczyć?

Nie znam ostatnie takie trio, ale jeśli to zespół to dlaczego nie może koncertować w klubie?

Jurek.K Mężczyzna
Mieszkaniec
Mieszkaniec

Postprzez marekpiorko Åšr mar 17, 2010 12:13

Jurek.K napisał(a):
marekpiorko napisał(a):Czyżby sponsoring ze strony firm alkoholowych wygasł??

Tak z ciekawości spytam: to jakaś osobista niechęć do klubu/właściciela, czy po prostu arogancki jesteś?
No bo niby jakim prawem zaglądasz do czyjegoś portfela i dlaczego ktoś ma się przed Tobą tłumaczyć?

Nie znam ostatnie takie trio, ale jeśli to zespół to dlaczego nie może koncertować w klubie?

tak jestem arogancki (wolno mi), a ty bawisz siÄ™ w adwokata?
A co do portfela - to jakie prawo zabrania mi do "takiego zaglÄ…dania"?
marekpiorko Nieokreślona
Przejezdny
Przejezdny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Opinie

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player