Janów i oznakowanie

Czyli cała ta nasza biurokracja... Możemy tutaj wyrazić nasze opinie i sugestie na temat wladz Janowa Lubelskiego.

Moderator: Moderatorzy ogólni

Janów i oznakowanie

Postprzez loraq Pt lip 24, 2009 17:41

Muszę z żalem stwierdzić że nasze miasteczko jest bardzo słabo oznakowane. Dzisiejszego dnia zapytało mnie o drogę 4 osoby. I to nie był przypadek ! Bo w ciągu tygodnia zdarzyło mi się to jeszcze kilka razy. Pytania dotyczyły, jak dojechać nad zalew, basen, misztalec, gdzie jest taki i owaki sklep. Głównie tablice rejestracyjne LKR, LBI. Bardzo trudno jest dostrzec nazwy ulic w Janowie. Co prawda nie jest skomplikowane trafić gdzieś na miejsce, ale czy nie warto by było stworzyć tabliczki ulic, tak jak na osiedlu kwiatkowym ? Główne atrakcje, również powinny być oznakowane. Co prawda jest tabliczka Otylia - skręć w prawo, ale nikt nie wie jak daleko trzeba jechać.

Urzędasy i radni do roboty ! Stać nas na drogi, to i na tabliczki wystarczy.

0_o
loraq Kobieta
Stały bywalec
Stały bywalec

Postprzez Pix Pt lip 24, 2009 23:18

Oszczędniej było by wsadzić w druk miniaturową mapę Janowa z oznaczeniami głównych atrakcji i obok skalę tylko czy każdy umie ją czytać :P Po czym połozyc stosik w biedronce zabce gdzie kolwiek by każdy miał taką mapkę nast razem jak ktos zapyta o drogę odpowiesz mu ze w pobliskim sklepie jest owa mapa :)
Pix Nieokreślona
Turysta
Turysta

Postprzez voitekw18 So lip 25, 2009 13:36

to o czym mówi Pix mogłoby pomóc, ale ja gdy np jestem w obcym mieście i mam jego mape przed sobą to także patrze na nazwy ulic by byc pewnym w 100% że dobrze skręcam,a jeżlei oznakowanie w janowie jest złe (nigdy na to nie zwracałem uwagi, pewnie dlatego że jestem z janowa) to mapa napewno pomoże ale za nazwą ulicy którą się jedzie nadal będzie trzeba się z lornetką rozglądac ;)
voitekw18 Mężczyzna
Przejezdny
Przejezdny

Postprzez Pix N lip 26, 2009 03:20

No fakt tabliczki z nazwami ulic i głównych atrakcji (jak dojechać) jest lepsze od mapek, ale mapki są tanieeeeeee na A4 zmiesci sie 4 no niech 2 no to 500 kartek kosztuje 15 zł x2 lub 4 to 1 000 lub 2 000 mapek czyli jak na Janów to az za duzo a wkład tylko 15 zł ........... Moze władze janowa powinny rozwazyć kwestie OZNAKOWANIA czy to mapkami czy to tabliczkami ....
Pix Nieokreślona
Turysta
Turysta

Postprzez 777andy N lip 26, 2009 11:45

Pix, twój pomysł trochę słaby jest, widzę że się napaliłeś, ale nie pomyślałeś o tym że w nocy też zdarza się szukać jakichś miejsc, a wtedy ani ludzi, ani mapek.
Poza tym zrobienie takich tabliczek też pewnie nie byłoby jakimś strasznym kosztem dla miasta. a na pewno dla niemiejscowych byłyby pomocne.

Let's play ! ! !
777andy Mężczyzna
Mieszkaniec
Mieszkaniec

Postprzez tgR Pn lip 27, 2009 06:03

dokladnie jakies ulotki/mapki miajaj sie z celem nawet jakby ktos 24/24 stal przy wjezdzie do janowa i wciskal je wszystkim kierowcom

a skoro Polska tak sie zapatruje na ameryke to nie wiem dlaczego nie zrobia raz a dobrze oznakowania drog - bo to jak nie wiele rzeczy amerykancom naprawde dobrze wyszlo no ale nasze "inteligentnem wladzem" sciagaja tylko te "najlepsze pomysly polityczne" , owczesne oznakowanie w Polsce to jest faktycznie koszmar, dzisiaj gadalem ze znajoma co po paru latach za granica byla w Polsce, 2 razy sie zgubila jadac z janowa do krakowa i spowrotem, naszczescie tylko "pare km" nastukala gratis ...

a co do kosztu tabliczek to nie bylbym tego taki pewny ze to takie tanie, jeszcze pare lat temu znak stopu to byl koszt rzedu 2-3 tysiecy zlotych jak dobrze pamietam i to za jedna sztuke - ale to by bylo najlepsze rozwiazanie, ladne czytelne tabliczki to nawet obcokrajowcy mogli by sobie poradzic bez problemow z mapa

"... co mam powiedziec ? naprawde nie wiem, pozatym, że byłeś moim przyjacielem ..."

tak to do was - "psełdo-ziomki" z janowa ...
tgR Nieokreślona
OdwiedzajÄ…cy
OdwiedzajÄ…cy

Postprzez 777andy Pn lip 27, 2009 08:49

Znaki sa wykonane z odblaskowych materiałów i mają jakieś tam atesty, od tabliczek nic takiego nie jest chyba wymagane.

Let's play ! ! !
777andy Mężczyzna
Mieszkaniec
Mieszkaniec

Postprzez tgR Pn lip 27, 2009 16:27

tez wlasnie nie wiem, a wszyscy wiemy ze tu wszystko jest mozliwe ^^

"... co mam powiedziec ? naprawde nie wiem, pozatym, że byłeś moim przyjacielem ..."

tak to do was - "psełdo-ziomki" z janowa ...
tgR Nieokreślona
OdwiedzajÄ…cy
OdwiedzajÄ…cy

Powrót do Administracja

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player