Chcecie nowego burmistrza?

To co si臋 dzieje w naszym kraju.

Moderator: Moderatorzy og贸lni

Re: Chcecie nowego burmistrza?

Postprzez fartem N mar 07, 2010 17:12

Miasteczko dosta艂o ,,igrzyska - kaszaki konie itp oraz chleb --darmowe zupki podczas kaszak贸w ,fontann臋 za 120 pare tysi臋cy jak dobrze pami臋tam ,oraz betonow膮 pustyni臋 na rynku ko艂o domu towarowego wraz z wszelkimi zbytkami,domkiem dla ochydnie odlanej pompy --stara by艂a
o 100% 艂adniejsza kiedy艣 by艂y tam drzewa i ziele艅 wystarczy艂o tylko odpowiednio piel臋gnowa膰 i mo偶na by艂o spokojnie usi膮艣膰 w cieniu drzew
CO ROKU TE呕 Dostajemy te偶 wy偶sze podatki oraz op艂aty za wod臋 a jest to efektem dotacji z unii
- aby dosta膰 dotacji臋 nale偶y wczesniej udowodni膰 ze posiada si臋 np.40% 艣rodk贸w w艂asnych na inwestycj臋 problem jest wtedy gdy gmina niema pieni臋dzy w艂asnych i bie偶e kredyty od bank贸w no a banki taki kredyt udzielaj膮 bo gmina to my ,i gdy gminie braknie kasy rada gminy podniesie nam podatki DU呕A CZ臉艢C ULIC POSIADA STARE INSTALACJE WODNE Z RUR AZBESTOWYCH I MY T臉 WODE PIJEMY O TYM TO CICHO SZAA TYLKO Z G脫RY W JANOWIE MA BY膯 艢LICZNIE
fartem M臋偶czyzna
Przejezdny
Przejezdny

Do艂膮czy艂(a): N sie 03, 2008 14:20

Postprzez awangarda-klub N mar 07, 2010 17:52

fartem napisa艂(a):betonow膮 pustyni臋 na rynku ko艂o domu towatowego
fartem napisa艂(a):kiedy艣 by艂y tam drzewa i ziele艅 wystarczy艂o tylko odpowiednio piel臋gnowa膰 i mo偶na by艂o spokojnie usi膮艣膰 w cieniu drzew

Wida膰 ,偶e na architekturze i urbanistyce nie bardzo si臋 P. orientuje dlatego postara si臋 troszk臋 obja艣ni膰 tak po ch艂opsku.... Place, rynki to wymys艂 bardzo stary, rozpropagowany w staro偶ytnej Grecji i Rzymie przeszed艂 do naszej kultury urbanistycznej. Dawniej s艂u偶y艂 do zebra艅 ,ludzi ihandlu ..... obecnie wok贸艂 plac贸w i rynk贸w rozkwita 偶ycie handlowe i kulturalne miast to po prostu centrum ,Za czas贸w PRL w艂adze postanowi艂y pozby膰 si臋 plac贸w tworz膮c z nich parki skrzy偶owania lub porostu je bezczelnie zabudowuj膮c,mia艂o to zapobiec zbieraniu si臋 ludzi w jednym miejscu . Teraz Jan贸w staje si臋 powoli normalnym miastem z placem centralnym. Dodam , 偶e ma tez park miejski(pierwsze w Kr贸lestwie Polskim)... gdzie w cieniu drzew mo偶na usi膮艣膰 na 艂aweczce, dlatego nie bardzo rozumiem dla czego z przywracania przez miasto normalno艣ci czyni si臋 jakie艣 zarzuty!! Mam nadzieje ,偶e nie jest to z艂o艣liwo艣膰 tylko brak wiedzy.................Pozdrawiam
awangarda-klub M臋偶czyzna
Bywalec
Bywalec

Do艂膮czy艂(a): Wt lip 14, 2009 18:51

Postprzez fartem N mar 07, 2010 18:02

WYLIZYWANIE intymnych miejsc pracownik贸w gminy jest troszk臋 zb臋dne oni sami daj膮 sobie rad臋 z myciem
fartem M臋偶czyzna
Przejezdny
Przejezdny

Postprzez janowiak11 N mar 07, 2010 18:14

Brawo fartem napisa艂e艣 prawd臋 awangarda to czyni bo burmistrz toleruje ich klub.A awangarda to klub g****ski.Burmistrz oczekuje wsparcia od klubu w wyborach samorz膮dowych a mo偶e nawet wystartuje z ich komitetu.
janowiak11 M臋偶czyzna
Turysta
Turysta

Do艂膮czy艂(a): Pn lut 15, 2010 07:51

Postprzez awangarda-klub N mar 07, 2010 18:18

Dla niekt贸rych ...........szkoda s艂贸w!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
awangarda-klub M臋偶czyzna
Bywalec
Bywalec

Postprzez fartem N mar 07, 2010 18:35

Nalepiej gdyby powsta艂o forum niezale偶ne od w艂adzy gdzie admini byliby ca艂kowicie niezwi膮zani - rodzinnie- ani przez 偶aden stosunek zale偶no艣ci
fartem M臋偶czyzna
Przejezdny
Przejezdny

Postprzez Jurek.K N mar 07, 2010 19:30

fartem napisa艂(a):Nalepiej gdyby powsta艂o forum niezale偶ne od w艂adzy gdzie admini byliby ca艂kowicie niezwi膮zani - rodzinnie- ani przez 偶aden stosunek zale偶no艣ci

Zak艂adaj ch艂opie skoro widzisz tak膮 potrzeb臋. Co Cie powstrzymuje?

Jurek.K M臋偶czyzna
Mieszkaniec
Mieszkaniec

Do艂膮czy艂(a): N cze 18, 2006 14:09

Postprzez fartem N mar 07, 2010 20:12

nic --no i domena ju偶 jest!!!!!!
fartem M臋偶czyzna
Przejezdny
Przejezdny

Postprzez ferdek N mar 07, 2010 22:04

Awangarda ty si臋 zamknij w betonie jak chcesz,ale nie powiesz mi 偶e na tych starych fotkach janowa z zieleni膮 i parkami, wygl膮da艂 o du偶o lepiej wysy艂am do fotek z archiwum p.K膮ckiego i nie tylko na www.janowlubelski.pl,i nie za艣lepiaj okna foli膮 i styropianem,tylko zamuruj jak tak lubisz beton.
ferdek Nieokre艣lona
Przejezdny
Przejezdny

Do艂膮czy艂(a): N sie 31, 2008 10:31

Postprzez awangarda-klub N mar 07, 2010 23:32

ferdek napisa艂(a):nie powiesz mi 偶e na tych starych fotkach janowa z zieleni膮 i parkami, wygl膮da艂 o du偶o lepiej

Powiem ,偶e wygl膮da艂 inaczej, Ja jestem bardziej przyzwyczajony do architektury miejskiej wiec obecny wygl膮d podoba mi si臋 du偶o bardziej ( no poza ,domem towarowym i przystankiem PKSu, gdzie mam nadzieje w艂adze miasta pozb臋d膮 si臋 go w miar臋 szybko) Ale rozumiem ,偶e s膮 ludzie przyzwyczajeni bardziej do ogr贸dk贸w, grz膮dek , cha艂up i go艣ci艅ca........
awangarda-klub M臋偶czyzna
Bywalec
Bywalec

Poprzednia stronaNast臋pna strona

Powr贸t do Polityka

Kto przegl膮da forum

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy to forum: Brak zalogowanych u偶ytkownik贸w i 0 go艣ci