Chcecie nowego burmistrza?

To co siÄ™ dzieje w naszym kraju.

Moderator: Moderatorzy ogólni

Re: Chcecie nowego burmistrza?

Postprzez Luk Pn mar 01, 2010 21:10

Ja natomiast przez jego ( burmistrza K.) ingerencje personalne ( ZS w Białej) straciłem pracę. Ale może dzięki temu pracuję teraz na własny rachunek i nie muszę się nurzać w tym szambie jakim jest budżetówka w Janowie L. Kto miał z tym styczność wie o czym piszę.

May the Force be with you
Luk Mężczyzna
Turysta
Turysta

Postprzez rogufka Åšr mar 03, 2010 10:16

TaDziQ napisał(a):to kandyduj ... ale po mojemu to raczej przegrasz ...
burmistrz dobrze wykonuje swoja robotÄ™

wiec jeśli ktoś jest dobry na swoim stanowisku po co go zmieniać

po raz pierwszy sie z Toba zgodze xd

I do what I want, you got problem?!
rogufka Mężczyzna
OdwiedzajÄ…cy
OdwiedzajÄ…cy

Postprzez Jurek.K Pt mar 05, 2010 22:06

Jeśli już ktoś wspomniał o pieniądzach to pozwolę sobie wyrazić swoje zdanie. Wynagrodzenie naszego burmistrza nie jest jakoś specjalnie wysokie.
Zdaję sobie sprawę że wielu ludzi zarabia dużo mniej, ale trudno porównywać wynagrodzenie burmistrza z pensją sprzedawcy w sklepie, stolarza, czy spawacza.
Z własnego doświadczenia powiem że tyle co burmistrz zarabia menedżer niskiego szczebla w banku, przy czym to stanowisko nieporównywalne z obowiązkami burmistrza.

Burmistrz ze swoją wiedzą, doświadczeniem, kwalifikacjami ma ogromne szanse na rynku pracy i chyba nikt z nas nie chciałby żeby był jego kontrkandydatem w procesie rekrutacyjnym.

Nie jest tajemnicą że budżetówka jest słabo wynagradzana i nikt nie garnie się do pracy w urzędach.
Więc chyba nie o pieniądze tu chodzi.

Dla tych co nie zrozumieli:
Burmistrz ma szanse na pracę za dużo większe pieniądze.
Natomiast wynagrodzenie burmistrza może być atrakcyjne... zwłaszcza dla ludzi, którzy nie posiadają kwalifikacji do takiej pracy.

Jurek.K Mężczyzna
Mieszkaniec
Mieszkaniec

Postprzez fartem Pt mar 05, 2010 22:23

Trening biznesu to dość ciężkie zajęcie i niezbyt dochodowe -zusy i inne
obciążenia to musi być dla pana problem .nawet pana firmowa strona jest ulokowana w darmowym hotingu cba.pl .Tak ostro broni pan interesów burmistrza że powinien się panu odwdzienczyć jakimś stałym etacikiem na stałej posadce
fartem Mężczyzna
Przejezdny
Przejezdny

Postprzez evika Pt mar 05, 2010 22:50

Moze niektorym ciezko zobaczyc zmiany bo sa na codzien w Janowie,ja jestem tam tylko raz do roku,ale za to systematycznie...i widze jakie miasteczko opuscilam kilkanascie lat temu,a jakie jest teraz,widze jak przez te kolejne lata nasz burmistrz staje na glowie zeby cos poprawic,zrobic..upiekszyc,i chociaz nie wszystko mi sie podoba,to jednak duzyy plus dla niego,za to ze mu sie wogole chcialo,za to ze nie olal,bo przeciez mogl.W tamtym roku bylam w Bilgoraju,pierwszy raz od bardzo dawna...i niestety nic nowego..no moze pare nowych sklepikow... Gdyby nie dobry gospodarz nasze miasteczko zeszlo by na psy..i naprawde szkoda bedzie dla mnie wielka ,zreszta pewnie wieksza dla miasta jesli nie zostanie...
A tak poza nawiasem...mozna glosowac przez internet w koncu czy nie,bo cos mi sie obilo o uszy,a ja jak zwykle wiem po czasie,albo wogole niewiem;-)

Come On England !!!
evika Kobieta
OdwiedzajÄ…cy
OdwiedzajÄ…cy

Postprzez ferdek Pt mar 05, 2010 23:09

Trener bzdury jakieś piszesz,pierwszy byś poleciał na taką posadkę jakbyś miał możliwość,a do wynagrodzenia dojdą premie,nagrody,13-tki,diety i się uzbiera trochę kaski,a burmistrz no normalnie rozchwytywany by był przez firmy.I nic do niego nie mam i nie neguje jego wiedzę i doświadczenie,zaznaczam,bo jest ok.i dużo robi dla miasta,a np. niby nasz poseł(były)zasypany był ofertami i raptem wybrał budżetówke,a Ty sobie trenuj dalej,może coś osiągniesz,jakiegoś menadżera niskiego szczebla w banku.
ferdek Nieokreślona
Przejezdny
Przejezdny

Postprzez Jurek.K So mar 06, 2010 01:20

fartem
Istotnie, trening to bardzo ciężkie zajęcie, a czy mało dochodowe?
Znam trenerów którzy liczą sobie kilkaset zł za godzinę pracy.
Kiedy dorośniesz i zaczniesz pracować zrozumiesz że ZUS nie jest dużym obciążeniem w przypadku własnej działalności.
Strona stoi na cba, bo to dobry hosting, nie widzę potrzeby wykupowania płatnego hostingu. Usunąłem Twój wpis na moim blogu dotyczący hostingu.

ferdek
Muszę Cie zmartwić, nie polecę na taką posadkę, po pierwsze nie mam kwalifikacji, po drugie nie szukam pracy na etacie.
Życzysz mi stanowiska menedżerskiego w banku... no cóż, dziękuję bardzo, ale ten etap mam już za sobą.

Ludzie, skąd w was tyle nienawiści do innych?

Gramatyka na poziomie pierwszych klas szkoły podstawowej, sami wystawiacie sobie świadectwo, dobrze że się przynajmniej nie podpisujecie własnym nazwiskiem, bo wstyd jak...

Polecam poczytać o przeramowaniach w programowaniu neurolingwistycznym, zwrot "bzdury jakieś piszesz" można bardzo łatwo zamieniać na zwrot mniej bezpośredni.

Jeśli już musicie walczyć, walczcie z poglądami, nie z osobami.
"Nie zgadzam siÄ™ z Twoim zdaniem" nie oznacza "nie szanujÄ™ CiÄ™"

Jurek.K Mężczyzna
Mieszkaniec
Mieszkaniec

Postprzez janowiak11 So mar 06, 2010 08:59

Posła przygarnął burmistrz i siedzi za biurkiem nic nie robi tylko bierze 3.tys.a koleżanki z większym stażem 1500 zł na dodatek pracują w jednym dziale.Posła przygarnął burmistrz a kto przygarnie burmistrza jak on w okół siebie zatrudnił rodzinkę a nie kolesiów.??????????
janowiak11 Mężczyzna
Turysta
Turysta

Postprzez ferdek So mar 06, 2010 10:28

Trener,wiesz czym się różnimy,że ja nie szukam u kogoś błędów w pisowni i nie wytykam im to,jak nie mam już nic sensownego do napisania,a Ty czepiasz się pisowni,a co Cię to obchodzi jak ja pisze i jakie błędy robie,może tak mam,co nie oznacza poziomu podstawówki,a właśnie taki pozom Ty teraz pokazałeś to pisząc.
ferdek Nieokreślona
Przejezdny
Przejezdny

Postprzez XM3N N mar 07, 2010 15:18

Ja będe głosował na obecnego Burmistrza bo widać efekty jego pracy jest ceniony w regionie i nasze miasto wiele mu zawdzięcza.
XM3N Mężczyzna
Stały bywalec
Stały bywalec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polityka

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości