Film ku przestrodze wszystkich kierowców

Cztery kółka i nie tylko.

Moderator: Moderatorzy ogólni

Re: Film ku przestrodze wszystkich kierowców

Postprzez e2k Pn mar 23, 2009 23:46

emilkok1 napisał(a):najbezpieczniej wogule bylo by nie jezdzic, ale jak to zrobic?
jeszcze niedlugo zacznal nam puszczac reklamy o tym jak niebezpieczne moze byc przebywanie w kuchni

wystarczy trochę rozsądku, zapinać pasy, być skupionym na jeździe,nie szaleć na drodze, mieć wyrozumienie dla innych kierowców i wszystko będzie ok, ja sam nie zapinałem pasów do czasu wypadku, gdzie przy bardzo małej prędkości uderzyłem w auto które wymusiło pierwszeństwo na mnie, rozwaliłem sobie głowę o kierownicę i teraz nawet w najkrótszą trasę zapinam zawsze pasy, może jak bym wcześniej widział te reklamy to bym nie miał blizny na głowie ....

Obrazek
e2k Mężczyzna
Administrator
Administrator

Postprzez jamal09 Wt mar 24, 2009 00:14

e2k jeżeli chodzi o pasy to bym polemizował z Tobą gdyż ja od kiedy zrobiłem prawo jazdy zawsze zapinałem (dobry nawyk) a teraz tylko gdy widzę policję to przeciągam na ramię... Też miałem wypadek uderzyłem bokiem w dzrewo (w styczniu) i gdybym nie miał pasów zapietych to pewnie ocaliłbym miednice...
Ale wracając do wypadków... one były są i będo tego nie da sie wyeliminować... Z tego względu że jest wiele ich przyczyn. Takich jak brak czujności, zaspanie, zagapienie, brawura,alkohol,itp... Poprostu trzeba więcej odpowiedzialności ze strony kierowców.
Ostatnio edytowano Śr mar 25, 2009 01:12 przez jamal09, łącznie edytowano 1 raz

" "
jamal09 Nieokreślona
Bywalec
Bywalec

Postprzez mnc Wt mar 24, 2009 09:51

Nie ważne jak dobrym kierowcą jesteś, nigdy nie masz pewności czy ktoś przed lub za Tobą jest równie odpowiedzialny podczas jazdy...

mnc Mężczyzna
Administrator
Administrator

Postprzez ygrek3 Wt mar 24, 2009 22:12

no zdarza się zdarza mieć ciężką nogę... ale bez jakichś tam wielkich szaleństw w postaci wyprzedzania na styk, 3ciego itp. przyciskamy jak są warunki drodzy kierowcy ;>

swojÄ… drogÄ…, "sprawna" akcja http://www.youtube.com/watch?v=30MI_NwgBZc&feature=channel_page

Wracając z Warszawy byłem świadkiem wypadku, koleś dopiero co nas wyprzedził 100m dalej skosił jakiegoś pieszego... buty 30m od siebie koleś leży w środku zimy, policja przyjechała zamiast okryć go pomóc czy chociażby SPRAWDZIĆ CZY ŻYJE obejrzała go z odległości 5m i poszła spisywać zeznania... Więc na naszych drogich miśków nie ma co liczyć jak widać, zarówno ratowników (patrz filmik) jak i policajów

Bądź wierny sobie, a będziesz miał wiernych.
ygrek3 Mężczyzna
OdwiedzajÄ…cy
OdwiedzajÄ…cy

Postprzez 777andy Åšr mar 25, 2009 00:19

emilkok1 napisał(a):jeszcze niedlugo zacznal nam puszczac reklamy o tym jak niebezpieczne moze byc przebywanie w kuchni

chyba za mało jeszcze przejechałeś żeby to zrozumieć.

Let's play ! ! !
777andy Mężczyzna
Mieszkaniec
Mieszkaniec

Postprzez evika Åšr mar 25, 2009 15:25

"... Też miałem wypadek uderzyłem bokiem w dzrewo (w styczniu) i gdybym nie miał pasów zapietych to pewnie ocaliłbym miednice..."

I tu kolego zupelnie sie z Toba nie zgodze,moze i miednica by ocalala,ale Ciebie pewnie zdrapywaliby z drzewa.Takze miales narawde szczescie ze jestes caly i to wlasnie dzieki pasom.
A co do wypadkow,no coz ,sa wszedzie,a to ze jedziemy w pasach, w super bezpiecznym samochodzie czyt.poduszkowcu, przestrzegamy PRD i tak daje nam marne szanse jak wpadnie na nas wariat.Ale tak czy siak,troche wiecej wyobrazni i zdrowego rozsadku na drodze nikomu nie zaszkodzi.
evika Kobieta
OdwiedzajÄ…cy
OdwiedzajÄ…cy

Postprzez jamal09 Åšr mar 25, 2009 15:35

Temat do sporu wiem tylko że pasy mnie ścisneły gdyby nie one przesuneło by mnie w stronę fotela pasażera... uderzyłem w drzewo stroną kierowcy...
Mam filmik jeszcze jeden ku przestrodze...
Ale filmik przeznaczony dla osób dorosłych i o mocnych nerwach
http://www.liveleak.com/view?i=5c4_1198728641

" "
jamal09 Nieokreślona
Bywalec
Bywalec

Postprzez C_L_S Åšr mar 25, 2009 21:50

jamal ja miałem odobna sytułacje jak ty :) miałem zapiete pasy nic sobie nie złamałem ale to bardzo dziwne bo mój fotel ( kierowcy) zrobił sie o połowe weższy :) co prawda du** bolała mnie z tydzien :)

:|
C_L_S Mężczyzna
Janowiak
Janowiak

Ostrzeżenia: 1

Postprzez jamal09 Åšr mar 25, 2009 23:17

C_L_S mój fotel ustawił się w pozycji pionowej w okolicy gdzie powinien być drążek zmiany biegów... bo wgniecenie sięgało praktycznie środka auta..
Nie ma co gdy nie ma warónków to nie ma co cisnąć.. wiadomo czasem się spieszy ale nic nie zastąpi utraconego zdrowia "życia".

" "
jamal09 Nieokreślona
Bywalec
Bywalec

Poprzednia strona

Powrót do Motoryzacja

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player