Dexter

Co w serialach piszczy...

Moderator: Moderatorzy ogólni

Dexter

Postprzez Wojtek Wt lis 25, 2008 00:24

Dexter – serial telewizyjny wyprodukowany dla amerykaÅ„skiej stacji telewizyjnej Showtime. GłównÄ… rolÄ™ odgrywa Michael C. Hall grajÄ…cy tytuÅ‚owego Dextera. Serial zostaÅ‚ stworzony na podstawie powieÅ›ci Jeffa Lindsaya Darkly Dreaming Dexter (Demony dobrego Dextera). Po sukcesie pierwszej i drugiej serii (nie opartej już na kolejnych książkach z serii Lindsaya) stacja Showtime zdecydowaÅ‚a siÄ™ na przedÅ‚użenie kontraktu z producentami. Trzecia seria miaÅ‚a premierÄ™ 28 wrzeÅ›nia 2008 roku w USA. Premiera pierwszego sezonu w Polsce odbyÅ‚a siÄ™ 2 wrzeÅ›nia 2008 na antenie TVN w późnych godzinach nocnych ze wzglÄ™du na swojÄ… brutalność. W Polsce trzeci sezon serialu miaÅ‚ premierÄ™ 1 listopada na platformie cyfrowej n w opcji nScreen na VOD.
Źródło: wikipedia.pl

Moim zdaniem serial bardzo dobry. Wciągnął mnie na całego ;D Wszystkim którzy go nie widzieli polecam obejrzenie go. Wszystkich którzy mieli te przyjemność proszę o opinie ;-)

Obrazek
Wojtek Mężczyzna
Moderator
Moderator

Postprzez tresor Wt lis 25, 2008 00:50

Jak o serialach to muszę się wypowiedzieć :)

Dextera obejrzałem 3 odcinki pierwszego sezonu i mnie znudził. Nie spodobała mi się ogólna fabuła, tzn ten motyw przewodni mordercy (słusznego czy nie ...). W dużej mierze nie podoba mi się, że głównym bohaterem serialu jest przestępca. Nie kupuję tego. ;)

Z kolei wiem, że Dexter cieszy się dużą popularnością wśród moich znajomych, także musi mieć to coś. Coś co urzeka ;)

A jak jesteśmy przy serialach to ja polecam (wiem, że temat o Dexterze) NCIS. W tvn Agenci NCIS.

'semper fi'

ObrazekObrazek
tresor Mężczyzna
Janowiak
Janowiak

Postprzez jasio Wt lis 25, 2008 01:30

1 seria swietna wciagajaca wybitnie, obejzalem ja chyba w dwa dni.... 2 dni wyjete z kalendarza :)

2 seria bardzo podobnie :) tez trzymala ladnie w napieciu :)

jak narazie jestem na 5 odciunku 3 serii, szalu wielkiego nie ma
jasio Mężczyzna
OdwiedzajÄ…cy
OdwiedzajÄ…cy

Postprzez emilkok1 Wt lis 25, 2008 08:51

obejrzalem 1 serie 2 serie i ogldam 3 serie :D i jakby bylo by nudne to bym chyba tego nie ogladal, genialny motyw zabójcy ;]
emilkok1 Mężczyzna
Stały bywalec
Stały bywalec

Postprzez pajq Wt lis 25, 2008 10:17

Do tej pory nie było tak, żebym patrzył na zegarek z myślą kiedy to się skończy. Patrząc na resztę amerykańskiej tandety ten serial prezentuje się całkiem nieźle. :-D

"Trance nigdy nie zginie, tego jestem pewien, gdyż wciąż ewoluuje. To jedyna muzyka, która nie tylko powoduje, że tańczysz, wywołuje również Twoje łzy, pozwala marzyć. Taka muzyka nie może przejść do lamusa." - Jose Amnesia
pajq Mężczyzna
Moderator
Moderator

Postprzez Yarkom Wt lis 25, 2008 17:48

Niestety serial (ogolnie) ma to do siebie ze jest dlugi i zaczyna nuzyc. Podobnie z Lostami bylo, w polowie 2 serii mialem juz dosc. Dextera tez juz z rok nie ogladam bo nudzi sie.

---
Jesli pisze spod Windows to mam strone kodowa WESTERN 1 i nie posiadam PL-Znakow
Yarkom Mężczyzna
OdwiedzajÄ…cy
OdwiedzajÄ…cy

Postprzez Madz!a Cz gru 04, 2008 12:09

Jak ogladałam hurtem dwa sezony to mnie wciągnął na maxa, a teraz jak muszę czekać tydzień na następny odcinek to już nie jest takie interesujące. Ale przyznam , że fabułę ogólnie to serial ma fajną.
Madz!a Kobieta
Janowiak
Janowiak

Postprzez Jarek Åšr gru 16, 2009 00:54

pajq napisał(a):Do tej pory nie było tak, żebym patrzył na zegarek z myślą kiedy to się skończy. Patrząc na resztę amerykańskiej tandety ten serial prezentuje się całkiem nieźle. :-D

Gowno gadasz moj przyjacielu. Akurat teraz sporo dobrych seriali powstaje w ju es end ej. A co do dextera - obejrzalem 3 sezony w 1 weekend :)

Jarek Nieokreślona
Mieszkaniec
Mieszkaniec

Postprzez emilkok1 Åšr gru 16, 2009 01:18

a co sadzisz o 4 seri o ostatnim odc ;D
emilkok1 Mężczyzna
Stały bywalec
Stały bywalec

Postprzez Jarek Åšr gru 16, 2009 01:22

emilkok1 napisał(a):a co sadzisz o 4 seri o ostatnim odc ;D

4 seria byla calkiem spoko, ale zakonczenie slabienkie. Wszystko nagle slicznie pieknie sie rozwiazuje. Mogli zrobic 16 odcinkowy 4 sezon, wtedy byloby wg mnie zacnie.

Jarek Nieokreślona
Mieszkaniec
Mieszkaniec

Następna strona

Powrót do TV

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player