Zarobki

Informacje, porady, pomoc.

Moderator: Moderatorzy ogólni

Postprzez Luk_as Wt kwi 17, 2007 21:10

Praca za granicą będzie taka opłacalna ale do czasu, nie potrwa to już zbyt długo.
Świeżo po studiach to nie ma co liczyć na wysokie zarobki, najpierw trzeba popracować i zdobyć trochę stażu, wtedy dopiero można mówić o lepszych zarobkach.
A u nas sytuacja jest jaka jest, mało jest pracy za godne pieniądze.
A co do tej średniej krajowej, to jak by odjąć 5% najwięcej zarabiających ludzi to by pewnie spadał z połowę.

Sztuką jest żyć, a prawdziwym arcydziełem żyć i nie zejść na psy
Luk_as Mężczyzna
Janowiak
Janowiak

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Postprzez digit Wt kwi 17, 2007 21:17

Jest to wynagrodzenie brutto czyli po odprowadzeniu podatków dla państwa to wychodzi 1918,26 zł netto na rękę i to jest średnia czyli nie aż tak dużo.
Ale podam jeszcze jedną cyfrę 3444,36 zł tyle "kosztuję" pracodawcę pracownik
o powyższym wynagrodzeniu .
Pracodawca płaci wypłatę zawsze z zysku jaki osiągnie (chyba że to jest strefa budżetowa tam jest zupełnie innaczej).Jeśli zysk jest mały bo są duże koszty to niestety i wypłaty są małe.Żeby pracownik mógł zarobić 2000 zł na rękę to Pracodawca musi wydać 3597,36 zł .
A po drugie moim zdaniem najpierw trzeba pokazać że coś się umnie i potrafi pracować a potem można żądać wysokich wynagrodzeń.
digit Mężczyzna
Turysta
Turysta

Postprzez Jurek.K Åšr maja 30, 2007 16:57

Jesli ktos jest fachowcem w swoim zawodzie, posiada dobre wyksztalcenie, doswiadczenie, jakies wyniki na koncie ktore potrafi udokumentowac to bedzie cenionym i poszukiwanym pracownikiem.

Wiem, wiem co napiszecie, ja obecnie pracuje w Żaglu, jestem Doradca d/s Sprzedaży Ratalnej i ze znalezieniem pracy problemow nie mialem i nie mam, jak by co to konkurencja przyjmie z otwartymi ramionami.
Kiedys dochodzi sie do takiego etapu ze nie szukajac pracy dostaje sie propozycje od firm.

Co do zarobkow to moze nie jest rewelacyjnie, ale sytuacja sie poprawia, ta "srednia krajowa" powoli staje sie standardem, doliczajac do tego dodatkowe gratyfikacje w postaci chocby sluzbowego auta, telefonu, notebooka wychodzi na to ze dostaje sie od firmy duuuzo wiecej niz srednia.

W polsce jest taki glupi podzial, najwiecej zarabiaja ludzie bez wyksztalcenia w zawodach robotniczych, praca łopata, na budowie, itp. (brak ludzi do pracy) oraz wysokiej klasy, wyksztalceni specjalisci. Cala reszta posrodku pracuje za marne pieniadze.

Pocieszajace jest to ze im wiecej was wyjedzie za granice, tym wiecej my bedziemy to zarabiac :-)

Jurek.K Mężczyzna
Mieszkaniec
Mieszkaniec

Postprzez tgR Wt cze 05, 2007 11:10

"... co mam powiedziec ? naprawde nie wiem, pozatym, że byłeś moim przyjacielem ..."

tak to do was - "psełdo-ziomki" z janowa ...
tgR Nieokreślona
OdwiedzajÄ…cy
OdwiedzajÄ…cy

Postprzez Jarek Cz lip 26, 2007 23:03

pajq napisał(a):Jak wejdziemy do strefy Euro nie będziecie tak śpiewali o zachodnich krajach. ;-)

LOL jak to nie ? zamiast 1000zl bedziesz zarabial 250 euro wiec nic sie raczej nie zmieni ;o

Jarek Nieokreślona
Mieszkaniec
Mieszkaniec

Postprzez Honka Espoo N lip 29, 2007 10:22

jesli mamy na start 500 zł mozemy miec stały miesieczny dochód ok 400-600 zł i z miesiac na miesiac kwota wynagrodzenia moze roznąc. Wystarczy Grać Progresje X. Tutaj nie da sie Starcic!! Wiecej na PW :oops:
Honka Espoo Nieokreślona
Turysta
Turysta

Poprzednia strona

Powrót do Wiadomości ze świata pracy

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player