Wielka Inwestycja

Wszystko co dotyczy Janowa Lubelskiego i informacje krajowe.

Moderator: Moderatorzy ogólni

Re: Wielka Inwestycja

Postprzez Pietras Pn mar 08, 2010 22:17

awangarda-klub napisał(a):Patrz oficjalna strona Janowa http://www.janowlubelski.pl

awangarda-klub napisał(a):
janowiak11 napisał(a):a pokaż mi

Tak dla ścisłości : nie przypominam sobie ,żebym z Panem był na TY!

Gdyby był Pan tak uprzejmy wymagać od siebie, a później od innych. Tak dla ścisłości.

Wiem, że być może się wtrącam, ale prywatne porachunki i rozterki załatwiajmy na pw i nie róbmy tutaj śmietnika. Piszmy na temat. Już nie ważne kto zaczął, ważne kto skończy. - pajox

"Moja nieśmiertelność jest krótka, ale pewna."
Pietras Mężczyzna
Bywalec
Bywalec

Postprzez fartem Wt mar 09, 2010 12:10

Art. 54.

Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane. Ustawa może wprowadzić obowiązek uprzedniego uzyskania koncesji na prowadzenie stacji radiowej lub telewizyjnej.

ps gdy wchodzÄ™ na waszÄ… stronÄ™ norton informuje mnie o zablokowaniu ataku na komputer

/Już naprawione - mnc
fartem Mężczyzna
Przejezdny
Przejezdny

Postprzez emigrant Wt mar 09, 2010 23:18

Oświadczenie p. Kołtysia dla mnie jest pewnego rodzaju zaskoczeniem. Nie spodziewałem się że ta dyskusja nabierze aż takiego wymiaru. Podzielam jego pogląd, iż odpowiedzi udziela się tylko tym, którzy mają odwagę zadać pytanie podpisane imieniem i nazwiskiem. O klasie człowieka świadczy jego postawa nawet wobec ludzi o nagannych zachowaniach. Kiedyś miałem okazje przedstawić się p. Kołtysiowi przy okazji załatwiania jakiejś sprawy w urzędzie. Spotkanie to traktowałem jako przelotne i bez większego znaczenia. Pewnie żadnej innej sprawy w urzędzie już nie będę załatwiał, i nie będę potrzebował przychylnego potraktowania. Trudno więc posądzać mnie o lizusostwo. Chcę więc powiedzieć panu Kołtysiowi i wszystkim którzy czytają Forum. Panie Burmistrzu! Cenię sobie fakt poznania pana. Bez względu na nieprzychylne wypowiedzi niech pan do końca doprowadzi projekt tej inwestycji. Mieszkańcy Janowa potrzebują pracy. Janowiak11 pewnie też. Pozdrawiam. EMIGRANT.
emigrant Mężczyzna
Przejezdny
Przejezdny

Postprzez loraq Åšr mar 10, 2010 11:25

to forum czyta naprawdę wiele osób, wypowiada się jedynie garstka :) napawa to optymizmem, że można o wielu problemach pogadać. Lepiej coś usłyszeć prosto w twarz, niż dostawać błotem za plecami.

0_o
loraq Kobieta
Stały bywalec
Stały bywalec

Postprzez emigrant Åšr mar 10, 2010 20:20

Dodam do tej myśli jeszcze coś moim zdaniem ważnego. Przed krytyką w oczy można się bronić a przed insynuacjami nie. Każdy kto myśli podobnie jak ja, powinien zabrać głos na tym forum i pokazać że insynuacje to nie jest coś z czym się zgadza.. Sympatie lub antypatie polityczne dla p.Burmistrza nie mają tu nic do rzeczy. Chodzi tu o danie satysfakcji człowiekowi który próbuje coś zrobić, aby Janów nie był przysłowiowym zaściankiem a ludzie mieli pracę. Ja nawet bym przymknął oczy na fakt działania na granicy prawa lub naginanie prawa pod warunkiem, że jest to z korzyścią dla ogółu. Bo właśnie przyszło nam żyć w takim kraju. To jest tak jak z wadami żony. Nie można z nimi walczyć. Trzeba je pokochać. Ja to wiem, mam doświadczenie.
Pozdrawiam. EMIGRANT
emigrant Mężczyzna
Przejezdny
Przejezdny

Postprzez Jurek.K Åšr mar 10, 2010 21:15

emigrant napisał(a):...Nie spodziewałem się że ta dyskusja nabierze aż takiego wymiaru....

Ja myślę że nawet autor wątku - prowokator się nie spodziewał, bo jakoś dziwnie zamilkł.
Z burmistrzem twarzą w twarz nie stanie, bo po pierwsze nie ma odwagi, po drugie może ma za dużo do stracenia...

Zgadzam się z tym co napisałeś.
Można burmistrza nie popierać, można być przeciwnikiem prowadzonej przez niego polityki gospodarczej, sposobu zarządzania miastem.
Można go po ludzku nie lubić.
Ale rzucanie fałszywych oskarżeń, pomówień na publicznym forum jest dalece naganne i powinno być potępiane.

Skoro Janowiak11 uzyskał wyczerpujące wyjaśnienia od burmistrza, to wypada przeprosić.
Przejdzie Ci takie słowo przez usta?

Jurek.K Mężczyzna
Mieszkaniec
Mieszkaniec

Postprzez janowiak11 Pt mar 12, 2010 15:18

Napisz mi jakie są to fałszywe oskarżenia jak sam burmistrz pisze że sprzedał działkę firmie VF Concept a z reguły to tylko winny się tłumaczy.
A ty pamiętaj żebyś nie narozrabiał w tym banku w tarnobrzegu tak jak na słowacji bo następnym razem ks.Tomek nie załatwi ci posadki.
janowiak11 Mężczyzna
Turysta
Turysta

Postprzez janowiak11 Pt mar 12, 2010 15:50

Przeglądając uważnie na BIP-ie oświadczenia majątkowe można zobaczyć jakie przekręty robi Burmistrz. Sprzedając działkę w 2007 nie wykazuje jej jako przychód w 2008
janowiak11 Mężczyzna
Turysta
Turysta

Postprzez Jurek.K Pt mar 12, 2010 18:58

janowiak11 napisał(a):A ty pamiętaj żebyś nie narozrabiał w tym banku w tarnobrzegu tak jak na słowacji bo następnym razem ks.Tomek nie załatwi ci posadki.

Nie trzeba być specjalnie inteligentnym żeby sprawdzić czym się zajmuję, choćby na GL.
Myślisz że ktokolwiek załatwił mi pracę, że nie mam wystarczających kwalifikacji, żeby zdobyć posadę?
Martwi mnie Twoje ograniczenie, ale to Ty musisz z tym żyć.

Myślę że temat inwestycji został wyczerpany, każdy kto chciał to już się wypowiedział, burmistrz przedstawił swoje stanowisko.
Wszystko inne będzie tylko pyszczeniem na siebie i osobistymi wycieczkami.
Więc może zamknąć temat?

Jurek.K Mężczyzna
Mieszkaniec
Mieszkaniec

Postprzez Dagmara Pt mar 12, 2010 19:21

Do tej pory wiernie czytałam to forum, ale dzisiaj pomyślałam że się zarejestruje.

Powiedz mi Jurek co takiego zrobiłeś byłemu szwagrowi że tak Ci dogryza na forum?
Rozumiem że pan M., działacz LPR, przeciwnik burmistrza walczył z nim, kiedyś. Ale teraz, kiedy pracuje w starostwie, jego brat też tam pracuje a na forum nawala na burmistrza.
Nie boisz się Zbysiu że stracisz pracę?
Skoro ja wiem że to Ty jesteś Gosc444, Gosc555, Janowiak11, to inni też wiedzą.

/Jeżeli jest mowa o osobie niepublicznej to bez nazwisk proszę :)
Dagmara Kobieta
Przejezdny
Przejezdny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy ogólne

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości